Een eerste voorproefje, fragment hoofdstuk 1

Vaak is het zo dat je op de meest onmogelijke plekken de mooiste ontmoetingen hebt. Zo ook in Kratie. We dwalen wat rond door het stadje en komen op een markt uit. Nu vind ik, het maakt niet uit waar ik kom op de wereld, markten altijd erg leuk om overheen te lopen. Markten zijn altijd levendig en vol kleur en geven een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking. We struinen wat over de markt heen. Een groot nadeel van markten vind ik vaak dat de plek vaak niet echt geschikt is voor echte dierenvrienden, want je komt nogal wat dierenleed tegen op de lokale markt. Laat ik nu een echte dierenvriend zijn, wat maakt dat ik altijd even moet slikken op een markt. We lopen het straatje van de markt uit en lopen een straatje met woonhuizen in. De huisjes zijn, zoals ik ook al eerder had gezien, gemaakt van hout en staan op palen. Bij één van de huizen zitten mensen op het balkon. Al gebarend nodigen ze ons uit om bij hen te komen zitten. Met handen en voeten voeren we samen een gesprek, want de mensen spreken geen Engels en ons Cambodjaans is ook niet om over naar huis te schrijven. Het is toch wel heel bijzonder dat ook al spreek je elkaars taal niet, je toch in staat bent om een gesprek te voeren.

 

 

Terug naar het overzicht

REISWIJS Kerstmis

Het eind van het jaar is alweer bijna in zicht. Kerstmis staat alweer bijna voor de deur. Het is een tijd van bezinning. Terugkijken naar het afgelopen jaar en al eens voorzichtig vooruit kijken naar het nieuwe jaar dat komen gaat.

Tijdens deze Reiswijs blikken we onder andere terug naar een zeer avontuurlijke reis door Botswana, maar we kijken ook vooruit naar de reis die komen gaat. In 2019 gaan we terug naar Tibet, het land dat voor altijd in mijn hart zit.

Maar de avond gaat niet alleen over de terugblik en de vooruitblik van Wereldpaden. We gaan het ook hebben over jouw afgelopen jaar en het jaar wat komen gaat. Wat heb je meegemaakt? Wat neem je mee naar het nieuwe jaar? En wat staan heb je voor een dromen voor het nieuwe jaar.

Heb je zin om samen terug te blikken op het oude jaar en alvast een blik te werpen in het nieuwe jaar?

Meld je dan aan

Wanneer: donderdag 20 december 2018

Hoe laat: 19:30 u. tot ca. 21:30 u.

Waar: Abdij Rolduc, Heyendallaan 55A in Kerkrade

Kosten: vrije gave, de opbrengsten gaan naar een goed doel waar ik tijdens de avond meer over zal vertellen.

Aanmelden via info@wereldpaden.nl