Week van het Nederlands

De schrijver mee op reis

In de Week van het Nederlands staan we stil bij onze prachtige taal. Elke taal is uniek en elke taal is fascinerend. Onze Nederlandse taal is een zeer rijke en veelzijdige taal. Als reiziger voor Wereldpaden komt de schrijver in aanraking met veel verschillende talen en elke keer realiseert ze zich hoe bijzonder onze taal is.

Wereldpaden gaat over de essentie van reizen. In de verhalen van Wereldpaden worden mensen meegenomen op reis, alsof ze daadwerkelijk op die plek zijn. Onze taal draagt in grote mate bij aan het zo reëel mogelijk maken van de leeservaring.

Om mensen kennis te laten maken met de wereld van de reisverhalen en ze zelf het plezier van het schrijven te laten ervaren, biedt Wereldpaden een workshop reisverhalen schrijven aan. Deze workshop is vanaf 6 oktober online te volgen via de website www.wereldpaden.nl. Ook wordt de workshop eenmalig aangeboden op donderdag 11 oktober van 19.30 tot 21.30 uur (max. 10 personen). Na het volgen van de workshop wordt iedereen uitgenodigd om zelf een mooi reisverhaal te schrijven. De tien beste reisverhalen worden geplaatst op de website van Wereldpaden.