Wereldpaden

Wereldpaden Foundation

Onze missie

Mensen overal ter wereld een podium bieden om het verhaal over hun leven, de kijk op het leven, wat voor hen de essentie van het leven is, te delen. Dit kan in de vorm van beeldmateriaal (video, foto’s, gebruiksvoorwerpen) en geschreven teksten.

Mensen inspireren en hun bewustwording vergroten over zichzelf, het leven, de mensheid, de wereld, de natuur en verschillende culturen door bovengenoemde verhalen van de mensen te delen.

Het ondersteunen van kleinschalige projecten of individuen overal ter wereld gericht op het verbeteren van gezondheid, onderwijs, cultureel erfgoed, natuurbehoud en welzijn.

Onze visie

Het bereiken van een hoge kwaliteit van leven op deze hele wereld. Enerzijds door het ondersteunen van kleinschalige projecten of individuen. Anderzijds door het creëren van meer begrip, respect, verdraagzaamheid, bewustzijn voor zichzelf, elkaar, de natuur, culturen en voor onze aarde als geheel.

Onze kernwaarden

  • Respect
  • Bewustwording
  • Inspiratie
  • Betrouwbaarheid
  • Integriteit

Het verhaal van Wereldpaden Foundation

Wij reizen al jaren over de wereld; verwondering en compassie voor onze aarde en al haar bewoners is wat ons drijft. Uit dankbaarheid voor de mooie plekken die we hebben mogen bezoeken en in de toekomst hopen te mogen bezoeken, de vele ontmoetingen, de vele verhalen die met ons zijn gedeeld, de schoonheid van de natuur, de wijsheid die het ons heeft gebracht hebben we besloten dat we iets aan de wereld en haar bewoners willen teruggeven. Met deze intentie hebben we Wereldpaden Foundation opgericht. Op Wereldpaden deelden we altijd al onze ervaringen, alle mooie verhalen en wijze inzichten met als doel om mensen bewust te maken en te inspireren. Via Wereldpaden Foundation gaan we dit nog verder uitbreiden en vormgeven door heel gericht het verhaal van de mensen in beeld te brengen, waarbij we deze mensen en hun projecten in hun omgeving willen ondersteunen. Hun verhalen willen documenteren en delen met de mensen in onze eigen maatschappij om respect, compassie, begrip en inzicht voor zichzelf, de ander, de natuur en onze wereld te vergroten. Wij hopen zo een kleine bijdrage te mogen leveren aan een betere wereld.

Mocht je met ons willen samenwerken of heb je inspirerende ideeën op het gebied van volkeren die we zouden kunnen bezoeken of het ontwikkelen van materialen? Neem dan contact met ons op via info@wereldpaden.nl

Mocht je Wereldpaden Foundation financieel willen ondersteunen, dan mag dat via banknummer: NL37 SNSB 0706 1642 45 t.n.v. JHL Schepers

Of koop iets moois via Wereldpaden Fair: www.wereldpaden-fair.nl

We zij heel erg dankbaar voor iedere gift die we mogen ontvangen.

Liefs Olaf en Jolanda 

Kerstactie Stichting Thang

Foto Stichting Thang

2020 was voor iedereen een vreemd jaar, een jaar dat we niet snel zullen vergeten. In Nederland vonden we het vaak moeilijk om met het ‘nieuwe normaal’ om te gaan, maar de aanpassingen hier, vielen vaak in het niet met de situatie in ontwikkelingslanden. Ondanks dat Olaf en ik dit jaar niet hebben kunnen reizen, blijven we de rest van de wereld uiteraard een warm hart toedragen. Afgelopen zomer kwam ik in contact met Marleen Fischer, de oprichtster van Stichting Thang, een vrijwilligersorganisatie die in Nepal het leesonderwijs promoot. De stichting plaatst o.a. bookbags (mobiele bibliotheekjes) op scholen in afgelegen gebieden. Een bookbag bestaat uit 150 boeken in 3 verschillende niveaus. Samen met een uitgever in Nepal en prentenboekenschrijver Mark Janssen uit Nederland worden boeken ook uit het Nederlands vertaald naar het Engels en het Nepali.

Olaf en ik willen Stichting Thang graag helpen. Wil je ook helpen? Doe dan een gift. Dit kan op rekeningnummer NL37 SNSB 0706 1642 45 t.n.v. J.H.L. Schepers o.v.v. Stichting Thang. Wij zijn alle gevers heel erg dankbaar en daarom verloten we het prachtige prentenboek ‘Altijd Dichtbij’ van Mark Janssen en twee van onze boeken ‘De essentie van Azië’. Heb je een gift gedaan en wil je kans maken op één van deze mooie boeken stuur dan een mailtje met je naam naar info@wereldpaden.nl

Foto Stichting Thang

Over Stichting ThangThang is ontstaan in 2017 met als doel het ontwikkelen en uitvoeren van educatieprojecten op creatief gebied voor kinderen. Een van de middelen om dit te bereiken is het doneren van Book Bags op scholen.Als het boekenproject zich als een olievlek door Nepal gaat verspreiden, dan is dat een vurige wens van de stichting die uitkomt. Scholen en leerlingen in afgelegen gebieden komen dan immers in aanraking met kinderboeken.Het gedoneerde geld wordt in Nepal omgezet in middelen.Wij reiken hiermee de hand uit naar scholen in Nepal en proberen deze te overtuigen dat lezen belangrijk is voor de leerlingen.

Foto Stichting Thang

Over het prentenboek ‘Altijd Dichtbij’ door Mark JanssenOma is er niet meer…. Wat doe je met een gemis dat alleen maar groter wordt als je probeert minder te missen? Ontdek hoe je overal tekenen kunt zien van de liefde, de aandacht en de aanwezigheid van die ene die lijfelijk niet meer aanwezig is. Maar toch altijd dichtbij. Een verhaal dat ontroert in schoonheid, eenvoud en taal – en troost en hoop brengt voor jong en oud. Wie gemist wordt is nooit ver weg. Dit verhaal speelt af in Nepal en schrijver Mark Janssen heeft zich laten inspireren door de schoonheid van het land toen hij er met Stichting Thang doorheen reisde.

Prentenboek ‘Altijd dichtbij’

Over het boek ‘De essentie van Azië’ door Jolanda Schepers en Olaf TetterooIn de ‘essentie van Azië’ word je meegenomen door het hart van India, Tibet, China, Cambodja, Laos en Myanmar. In India bezoek je de forten van de maharadja’s die zo uit de vertellingen van ‘Duizend-en-een-nacht’ lijken te komen. Als pelgrim reis je naar Varanasi, aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. In Tibet bezoek je de Potala, het paleis van de Dalai Lama, slaap je bij nomaden en word je op de thee uitgenodigd bij de Lama.In dit boek worden onze reiservaringen gebundeld in mooie verhalen en authentieke beelden. Het boek is voor iedereen die geïnspireerd wil worden door de schoonheid van het bijzondere en veelzijdige continent Azië.Meer informatie over Stichting Thang: www.thang2017.comInformatie over het werk van Wereldpaden: www.wereldpaden.nl

Foto Stichting Thang

Foto Stichting Thang

De eerste plannen voor Wereldpaden Foundation

De plannen voor Wereldpaden Foundation zijn na lang broeden geboren. Het is Coronatijd en op reis gaan zit er voorlopig niet in. Genoeg tijd dus om na te denken en plannen voor de toekomst te maken. Na een tijd brainstormen over de missie, de visie en de doelstellingen van Wereldpaden Foundation werd het ook tijd om concrete plannen te gaan maken. Duidelijk is dat we mensen overal ter wereld een podium willen bieden om te vertellen wat belangrijk is in hun leven, waar het leven voor hen om draait, kortom wat voor hen de essentie van het leven is. Deze mensen en projecten in hun omgeving willen we gaan ondersteunen. Daarnaast hebben we ons als doel gesteld om de kennis en de wijsheid van deze mensen hier te gaan delen. Maar dit is nog allemaal theorie. Waar gaan we praktisch beginnen? Waar gaan we naartoe? Hoe gaan we dat regelen en vormgeven? Allemaal vragen die op een antwoord wachten. Eigenlijk is het maken van deze concrete plannen het allerleukste, want dan gaat Wereldpaden Foundation ook echt leven. Graag wil ik dan ook deze plannen delen. Het zijn nog plannen, want we mogen nog altijd niet op reis, de meeste landen buiten Europa zijn nog steeds op slot. Maar zodra de grenzen weer opengaan, zullen we ook gaan starten met het werk voor Wereldpaden Foundation.

Voor ons eerste project willen we afreizen naar Zuidelijk Afrika om de bosjesmannen in kaart te brengen en te ondersteunen. We dachten: “laten we bij het begin beginnen en een van de oudste culturen van deze wereld gaan bezoeken”. De bosjesmannen leven al circa 10.000 jaar op dezelfde manier. In deze 10.000 jaar hebben de bosjesmannen heel wat kennis en wijsheid over het leven en de natuur vergaard. Waar zouden we dan ook beter kunnen beginnen met onze Foundation dan bij de bosjesmannen. We hebben de bosjesmannen in Namibië al een keer eerder bezocht, in het voorjaar van 2017. We zijn toen een dag met hun door de bush getrokken en ze hebben ons laten zien hoe zij leefden. Helaas leven de bosjesmannen niet meer op de manier, zoals ze vroeger leefden. Door de kolonisatie is veel van hun leefgebied nu privé-eigendom van boeren geworden, die er grote ranches voor wild en vee van hebben gemaakt. De Bosjesmannen bezitten echter nog altijd de oude kennis en wijsheid over de natuur en het leven. Graag reizen we dan ook weer naar Botswana en Namibië (gebieden waar nog veel bosjesmannen leven) om hun leven en hun visie en wijsheid op het leven in kaart te brengen. We zullen met hen de bush intrekken, hun verhalen documenteren, en hen en hun leefwijze in beeld brengen middels foto’s en film. Daarnaast willen we financiële steun bieden om het cultureel erfgoed van de bosjesmannen in stand te houden.

Wij kunnen niet wachten tot de grenzen weer opengaan en we mogen afreizen naar Afrika om deze bijzondere mensen en hun wijsheid in beeld te gaan brengen.

error: Content is protected !!