Wereldpaden Academy

In de trainingen, workshops en lezingen van Wereldpaden Academy deel ik mijn vakkennis en werkervaring in de GGZ en het onderwijs, maar daarnaast ook de wijsheid en ervaring opgedaan tijdens mijn reizen.

Mijn eigen reis begon in het onderwijs, ik heb ongeveer zes jaar voor de klas gestaan in het speciaal onderwijs (REC-4 school). Via het onderwijs reisde ik naar de GGZ, eerst als orthopedagoog in een grotere GGZ en later als GZ-psycholoog in mijn eigen praktijk. Mijn reis voerde me echter niet alleen door onderwijsland en het GGZ-landschap, maar ook over de wereld. Samen met mijn partner Olaf heb ik al vele plekken op aarde mogen ontdekken. Tibet, India, Myanmar, Namibië, Botswana vormen een greep uit de landen die we tot nu toe hebben mogen bezoeken. Tijdens onze reizen ging ik vooral op zoek naar wat mensen nu echt beweegt in het leven: waar worden ze gelukkig van, wat vinden ze belangrijk, waar hechten ze waarde aan; kortom ik ging op zoek naar zingeving.

De kennis en ervaring als leerkracht in het speciaal onderwijs en als orthopedagoog / GZ-psycholoog in de GGZ gecombineerd met de wijze lessen die ik heb mogen leren tijdens onze reizen deel ik graag in de workshops, trainingen en lezingen van Wereldpaden Academy.

Mijn aanbod

Reis naar je hart

VIP Training

Iedereen heeft dromen, maar neem jij concrete stappen deze waar te maken? Hoe kun je jouw droom echt werkelijkheid laten worden?

Reis naar je hart is mijn 1-op-1 programma om jou te helpen je droom te verwezenlijken, en jouw mooiste leven te leven.

Mindful in de natuur

Training

Heb jij ook het idee dat je geleefd wordt? Dat je nergens tijd voor hebt? Dat kan ook anders!

Middels acht sessies bundelen we de krachten van de natuur en mindfulness, in de natuur uiteraard.

Ont(-)moet jezelf
in de natuur

Workshop

Vind jij ook dat je zoveel MOET? Staat jouw agenda en to-do lijstje ook propvol?

Dan wordt het tijd dat je jezelf gaat ont-MOETEN en je ware zelf mag gaan ONTMOETEN.

Het grote zorgverleners-retreat

Training voor zorgverleners

Driedaagse training voor zorgprofessionals opzoek naar meer balans en vrijheid in het drukke werkleven. Coaching sessies, meditaties, yin yoga en persoonlijke begeleiding leiden tot het hervinden van rust.

De Big Five eigenschappen van de hulpverlener

Training

Weet je nog waarom je ervoor hebt gekozen om hulpverlener te worden?

We gaan onderzoeken welke eigenschappen je als hulpverlener nodig hebt om vuur voor het hulpverlenerschap weer brandend te krijgen.

De hulpverlener als professional en als mens

Training

Als hulpverlener krijg je elke dag veel voor je kiezen. Maar hoe ga je er als hulpverlener eigenlijk mee om? Hoe ga je er als mens mee om?

Met deze training bouw je inzicht op in eigen patronen en valkuilen, en nog veel meer om je terug op pad te helpen als hulpverlener, en als mens. 

Het grote zorgverleners-retreat

Training

Driedaagse training voor zorgprofessionals opzoek naar meer balans en vrijheid in het drukke werkleven. Coaching sessies, meditaties, yin yoga en persoonlijke begeleiding leiden tot het hervinden van rust.

Inleiding in de psychologie voor leerkrachten

Training

Speciaal voor leerkrachten in het basis, speciaal, en voortgezet onderwijs.

Gedurende het schooljaar zullen er  bijeenkomsten plaatsvinden gericht op professionalisering op schoolniveau en persoonlijk vlak: Theoretische kennis, Werken met het kind, Contact met ouders.

Supervisie

Maatwerk training

Als hulpverlener ben je als persoon het instrument dat je inzet tijdens je werk. Elke muzikant zal goed voor zijn of haar instrument zorgen, maar doe je dat als hulpverlener ook?

Tijdens de supervisie werk je aan jezelf als persoon en als professional, want deze beide kanten gaan in het hulpverlenersvak hand-in-hand.

Over de trainer

Jolanda Schepers

Mijn naam is Jolanda en ik woon met mijn partner Olaf in Kerkrade. We reizen met z’n tweetjes over de hele wereld.

Reizen heeft mij een beter en mooier mens gemaakt. Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren en bewustmaken. Mijn missie is het om iets voor de wereld te betekenen. Ik zet me in om zoveel mogelijk mensen te helpen om volledig bij zichzelf te komen, hun dromen waar te maken en hun mooiste leven gaan leven. Hier wordt de wereld stukje bij beetje mooier door.

Aankomende events

AANKONDIGING

Het Wereldpaden Academy Congres

Op 8 november 2024 organiseren we het Wereldpaden Academy Congres in het midden van het land. 

En op 27 maart 2025 organiseren we het Wereldpaden Academy Congres in Zuid Limburg

Klik hier voor meer informatie!

Nooit iets missen?

Schrijf je in voor de Inspiratiemail

Wat anderen van mijn trainingen en workshops vinden...

Sheetal S.
Sheetal S.
EuroKids Raniban
Lees verder
I have no words left to express my appreciation to you Jolanda Ma’am. This session has transformed me in two ways i.e. as a person and and as a leader. I have become more confident and focused. You gave me chance to express what we have been going through.

It was my first ever child psychology session and I enjoyed to the fullest. I could relate so many sharings of friends with my experiences. Your sharing and teaching was the most valuable assets of the session. Your way of acknowledging each problem was very sweet and welcoming.

I will always cherish your teachings.
C.
C.
Deelnemer Reis naar je hart
Lees verder
Ik vond de workshop een hele mooie ervaring. Door het fijne welkom heten van Jolanda, maar ook haar man Olaf, voelde ik me ondanks dat ik moeite heb met groepen op mijn gemak. Het was een veelzijdig en leervol programma.

Het boek “Reis naar je hart” dat we na de workshop hebben gekregen, ben ik met veel plezier aan het lezen en kan ik iedereen aanraden.
Elsemieke v.d.S.
Elsemieke v.d.S.
Deelnemer live-dag
Lees verder
Er wordt een hele fijne middag geboden door een zeer professionele en heel prettige supervisor. een vertrouwde plek om verder te groeien als persoon & professional.

Het was heel prettig en leuk. Creatief bedacht met veel inhoud. Vond het een fijne, leerzame middag.
Anke v.d.B
Anke v.d.B
Deelnemer live-dag
Lees verder
Mooi om te zien hoe Jolanda haar privé-leven meeneemt in haar werk en ons als hulpverleners daarmee bepaalde inzichten geeft.

Erg leuk om a.d.h.v dit thema te ervaren hoe jezelf als hulpverlener maar ook als persoon bent / wat je daarin nog wil bereiken.
Sunita M.
Sunita M.
Gava Montessori
Lees verder
It was my pleasure to get an opportunity to have you as the instructor for the 'Child Psychology Workshop.'

This was a very important, effective and beneficial experience for me and I hope it was the same for the others too. All the presentations were appreciable and practical.

Thank you so much
Dimphy B.
Dimphy B.
Deelnemer live-dag
Lees verder
Leerzame inhoud. Bewustwording hoe ik in het werkveld sta, waar ik tegenaan loop en hoe er mee om te gaan.

Maakt je bewust van je huidige situatie. Neem ik verder mee en kan er mee aan de slag in de praktijk.
Maud B.
Maud B.
Deelnemer live-dag
Lees verder
Ik had geen verwachting gesteld. Ik laat me graag meevoeren in het moment, en heb de inhoud als inspirerend ervaren.

Het is een reis langs de vijf grote kwaliteiten van Afrika, van de hulpverlener, van de mens.
Janine J.
Janine J.
Winactie winnaar
Lees verder
De natuur sessie bracht me doelbewust in aanraking met mijn eigen Natuur en daardoor in verbinding met de Natuur van de Wereld. Want samen met Jolanda wandel je zo wereldpaden binnen. Ze neemt je mee op avontuur naar de reis naar je hart. En in die kamertjes van ons hart valt heel veel te ontdekken. Elk deurtje dat open gaat, zo bemerkte ook ik, opende weer een andere ervaring.

Sommige ervaringen uit het verleden leiden dan weer tot onnodige belemmerende gedachten patronen. Hoewel ik me wel al bewust hiervan was, was het voor mij persoonlijk heel fijn om in en door de natuur, ook te mogen ervaren dat die ervaringen in het verleden mogen blijven. En dat opende voor mij, een gigantische ruimte om mijn droom in de toekomst nog meer te gaan leven en te gaan verwezenlijken.

Na afloop had ik een gevoel van dankbaarheid naar Jolanda, die gisteren tijd voor mij nam om samen met mij, mijn hart binnen te wandelen. Jolanda is een openhartige en oprechte persoonlijkheid die het een ieder gunt op deze wereld, om bewust te worden welke droom in zijn of haar hart leeft.

Graag neemt ze je daarvoor mee op reis. Dus, ontdek en leef je droom met Jolanda.
Nadine E.
Nadine E.
Deelnemer live-dag
Lees verder
Fijn en waardevol event, wat je als hulpverlener bewust laat worden van jezelf en je werk.

Heel leerzaam voor je eigen ontwikkeling.
H.
H.
Deelnemer Mindful in de Natuur
Lees verder
Lieve Jolanda,

Als eerste wil ik je bedanken voor de aandacht en tijd die je aan mij hebt besteed. Ik heb met behulp van jou Mindfulness training een stukje van mezelf weer terug gevonden. De mooie stilte wandelingen, yoga oefeningen en diepgaande gesprekken met jou hebben mij geleerd mezelf te vergeven en niet te streng voor mezelf te zijn. Ik kan dingen nu beter los laten en ze een plekje geven in mijn hoofd. Ik bewonder jou als persoon en ben dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen.

Namasté
Anoniem
Anoniem
Deelnemer live-dag
Lees verder
Waardevolle middag met tijd om op een unieke manier (Big 5) in een fijne groep stil te staan bij jezelf als professional.

Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar heel waardevol om samen met de groep ervaringen te delen en te reflecteren.
Vorige
Volgende

Afspraak maken,
of meer informatie nodig?

Leuk dat jij de eerste stap gaat zetten om jezelf te verbeteren!

Vul het formulier hier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Groeten,

Jolanda

P.S. Wil je graag een behandeling binnen de BasisGGZ volgen bij Jolanda?
Zie dan: depraktijkrolduc.nl