Column: hersenspinsels

Deel dit artikel:

Tegenwoordig gooit iedereen zijn hersenspinsels online. Dus ik dacht laat ik dat ook eens proberen. Hersenspinsels van een reizende psycholoog of van een ‘psychologiserende’ reiziger. Ik heb me bedacht dat ik mijn hersenspinsels ga delen in de vorm van een column. De definitie van een column is een kort stukje proza waarin de schrijver zijn of haar mening over vaak een actueel onderwerp scherp neerzet. En daar zit ik nu… hoe begin je een eerste column? Hoe introduceer je zo’n eerste column? Waar ga je meteen je mening scherp over neerzetten? Ik besluit dan dat de columns gaan over reizen, uiteraard, Wereldpaden gaat over reizen. En over psychologie, dat is mijn vak en ik wil graag een brug slaan tussen reizen en psychologie. Reizen en psychologie….. dat klinkt wel een beetje vaag, hoor ik sommige mensen zeggen. Wat heeft het één met het ander te maken, op het feit na dat je psycholoog bent die graag reist? Tegen al deze critici wil ik zeggen dat in mijn beleving reizen en psychologie heel veel met elkaar te maken hebben. In mijn vak probeer ik mensen aan het denken te zetten, probeer ik mensen te helpen met het verkrijgen van inzicht. Reizen gaat volgens mij over het precies hetzelfde. Reizen zet me aan het denken, reizen geeft inzicht. Graag wil ik dit met mensen delen. Dat is de reden dat Wereldpaden dit jaar de lucht in is gegaan. Dit is de reden dat ik nu start met het schrijven van columns op Wereldpaden. Dat is de reden dat ik graag mijn hersenspinsels wil delen.

Deel dit artikel: