Column: Reistrends 2017!?

Deel dit artikel:

Is iedereen al voorbereid op de nieuwe reistrends van 2017? Reistrends? Wat zijn dat? Als je het internet afstruint, zijn er heel wat trends te vinden, zoals de reisbestemmingen top 10, trending vakantieplaatsen, ‘places to be’ en noem maar op. Hoe zo? Kan een land dan hip zijn? Schijnbaar wel. In de top 3 van vakantielanden in 2017 volgens de Lonely Planet staat op nummer 1 Canada, nummer 2 Colombia en nummer 3 Finland. Skyscanner geeft voor elke maand een trending advies. Zo is het hip om in januari naar Valencia af te reizen, is het in februari helemaal hot in Los Angeles en in maart is Colombia ‘the place to be’. Ik weet niet wat ik van de trends moet denken. Wie bepaalt dat je als land hip en trending bent? Hoe denkt de bevolking daarover? Is het leuk om in een hip land te wonen? En als een bepaald land in de top 3 staat, moet je er dan net wel of net niet naartoe? Of val je dan over de hordes hippe reizigers die met hun backpack van de gebaande paden afstruinen? In mijn ogen kan een land niet hip en trending zijn. Elk land heeft zijn eigenheid, eigen cultuur, eigen natuur, kortom een eigen hart. En is in dat opzicht uniek, bijzonder en anders dan alle andere landen. Ik kies een bestemming met gevoel, vanuit mijn hart. Ik kan ook nooit goed beredeneren waarom ik voor een bepaald land kies. Een land raakt me in mijn hart en dat geeft de doorslag.

Deel dit artikel: