PERSBERICHT

Deel dit artikel:

De hele wereld mag het weten: in december komt ons boek ‘De essentie van Azië’ uit. Vandaag, woensdag 23-10-2019 is er een persbericht over ons boek uitgegaan naar alle lokale en landelijke pers; zoals naar alle kranten, televisie, radio en bekende tijdschriften en glossy’s.

Zelhem, 23 oktober 2019

• Reis mee in de voetsporen van Jolanda en Olaf en ontdek verrassend Azië.
• Over pagodes, gebedsmolens en heilige koeien

In het boek ‘De essentie van Azië’, beschrijven Jolanda Schepers en Olaf Tetteroo dit betoverende continent

KERKRADE – De essentie van reizen zit vaak in hele kleine dingen: die ene ontmoeting die je raakt, de glimlach van dat kleine meisje, de zegening van een monnik, dat mooie vergezicht, een ceremonie in een verlaten tempel. Er zijn zoveel ervaringen die een reis bijzonder maken. Olaf Tetteroo en Jolanda Schepers nemen je mee op reis naar het prachtige Azië en laten je de essentie ervan ervaren. Jolanda en Olaf delen in hun boek al die bijzondere, ontroerende, grappige en aangrijpende ervaringen. De officiële perslancering van ‘De essentie van Azië’ vindt plaats tijdens de vakantiebeurs op
15 januari 2020 in Utrecht.

Over pagodes, gebedsmolens en heilige koeien
De lezers worden meegenomen naar het bijzondere en veelzijdige continent Azië. Ze treden in de voetsporen van wereldreizigers Jolanda en Olaf. In India bezoeken ze de forten van de Maharadja’s die zo uit het sprookje ‘1001 nacht’ lijken te komen. Als een pelgrim reizen ze vervolgens naar Varanasi, aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. In Tibet bezoeken ze de Potala, het paleis van de Dalai Lama, slapen ze bij nomaden en worden ze op de thee uitgenodigd bij de Lama. Ze ontdekken de charme van de grote miljoenensteden in China en bezoeken het Terracotta-leger en uiteraard de Chinese Muur. In Cambodja dwalen ze langs de oude ruïnes van Angkor en lezen ze de zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis, de verschrikkingen van de Rode Khmer. Dan is het tijd voor bezinning: in Laos ontdekken ze een oase van rust en worden helemaal zen in Vientiane en Luang Prabang. In Myanmar zien ze veel gouden pagodes die schitteren in het zonlicht en maken een spectaculaire hike door de bergen van de Shan-state.

Voor wie is het boek bedoeld?
Het boek is voor iedereen die zich wil laten inspireren door mooie verhalen en prachtige beelden. Voor reizigers zal het boek mogelijk een feest van herkenning zijn en herinneringen van hun eigen reizen door deze landen oproepen. Maar het is niet nodig om een doorgewinterde reiziger te zijn om van dit boek te kunnen genieten. Het boek is een reis op zich en zal iedereen meenemen op reis naar het prachtige continent Azië.

Woord en beeld
Om de reizen door het boek zo levendig mogelijk te maken, heeft Jolanda geprobeerd om in haar beschrijvingen alle zintuigen te prikkelen. Ze beschrijft gedetailleerd wat ze om zich heen ziet gebeuren. Soms neemt ze aangename geluiden waar, maar het lawaai kan ook oorverdovend zijn. Ze schrijft over heerlijke geuren en smaken die haar tong strelen tijdens het eten, maar ook over verschrikkelijke stank die haar neusgaten prikkelt. Om het beeld voor de lezer helemaal compleet te maken, staan er ook prachtige foto’s in het boek. Alle foto’s zijn met veel zorg door Olaf gemaakt en uitgezocht en vertellen elk een eigen verhaal.

Over Jolanda en Olaf
Reizen speelt een grote rol in het leven van Jolanda Schepers (41) en Olaf Tetteroo (48). Ze zijn beiden opgegroeid in de glooiende heuvels van het Limburgse land, maar elk jaar verruilen ze tijdelijk het prachtige Limburg voor andere mooie en bijzondere plekken op deze wereld. Jolanda schrijft tijdens elke reis haar ervaringen op in een dagboek. Olaf neemt altijd zijn camera mee om mooie foto’s te kunnen maken. Aanvankelijk deden ze dit vooral om de herinnering aan hun reizen levend te houden. Jolanda, die in haar dagelijks leven als psycholoog en coach werkt, kreeg vaak de vraag van haar cliënten om te vertellen over haar reizen. Cliënten gaven aan dat haar verhalen hen inspireerden en hen beter liet voelen. Dit bracht het koppel op het idee om hun verhalen en hun beelden via hun website www.wereldpaden.nl te gaan delen. Mensen reageerden enthousiast op hun ervaringen. Langzaam groeide het plan om een boek te gaan uitgeven. Het schrijven van een boek is een langgekoesterde wens van Jolanda. De combinatie tussen de levendige verhalen van Jolanda en de prachtige foto’s van Olaf blijkt een gouden match te zijn.

Uit het hart
Het boek ‘De essentie van Azië’ komt recht uit het hart van Jolanda en Olaf. Ze hopen met hun boek de liefde die zij voor dit prachtige continent en voor het reizen hebben over te brengen.
Het boek is vanaf december te koop in de boekwinkel, bij Bol.com, maar ook in kleinere winkeltjes en tijdens lezingen en workshops van Jolanda en Olaf. Info zie: www.wereldpaden.nl / www.wereldpaden-coaching.nl

Bibliografische gegevens
Titel: De essentie van Azië
Ondertitel: Over pagodes, gebedsmolens en heilige koeien
ISBN: 9789492723741
NUR: 517 – Reisgidsen
508 – Reisverhalen
BISAC: TRV000000 TRAVEL / General
Auteur: Jolanda Schepers
Fotografie: Olaf Tetteroo
Vormgeving: Cora Verhagen Het Boekenschap
Boekproductie: Het Boekenschap
Tekstcorrectie: Rien Wisse Het Boekenschap
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 256
Formaat: 297 mm x 210 mm
Verschijningsdatum: 12 december 2019
Prijs: 33,95

De prelaunch vindt plaats op donderdag 12 december 2019 vanaf 19:30 uur op Abdij Rolduc (in Kerkrade).
Aanmelden voor de boekpresentatie kan via info@wereldpaden.nl
= = =

Deel dit artikel: