“Kerkradenaren schreven koffietafelboek over Azië”

Deel dit artikel:

Een mooi artikel over ons boek in coronatijd in de Limburger.nl, 16 juni 2020

Jolanda Schepers en Olaf Tetteroo hebben hun reizen samengevat in hen boek: ‘De essentie van Azië’. Ze reisden door China, Tibet, India, Muyanmar, Cambodja en Laos.

Het boek is een mix van eigen ervaringen, waarin de cultuur en de natuur van een land verteld en afgebeeld wordt en de verhalen van de mensen die Schepers en Tetteroo op hun pad zijn tegengekomen. De teksten in het boek zijn geschreven door Schepers, de foto’s zijn gemaakt door Tetteroo. Het boek is gemaakt voor iedereen die zich wil laten inspireren door verhalen en beelden uit Azië.

Eenvoudig is het promoten van een reisboek tijdens de coronacrisis niet, vertelt Schepers. „Enthousiast gingen wij in januari naar de Reis&Co in Groningen, de Vakantiebeurs in Utrecht en de Huishoudbeurs in Amsterdam om ons boek te promoten. En toen kwam corona. Niet alleen lezingen en presentaties stopten, maar de hele reiswereld kwam tot stilstand.” Nu schrijft het stel verhalen en maakt het filmpjes over hun dagelijks leven, dat ze koppelen aan thema’s uit hun boek en delen op sociale media.

Plannen voor de toekomst zijn om, zodra de coronamaatregelen het toe laten, mindfulnesstraining te gaan geven in de natuur. „Waarbij ons boek een mooie rol zal krijgen”, vertelt Schepers. „En zodra het weer kan, zullen we weer presentaties geven om mensen te inspireren. Uiteraard staat het ook op de planning om weer op reis te gaan, om zelf weer nieuwe ervaringen om te doen die we kunnen delen.”

De essentie van Azië is online en in verschillende boekhandels te koop.

Link naar het artikel: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200616_00164374#

Deel dit artikel: