De Wondervraag

Deel dit artikel:

Sindskort volg ik een coachingstraject bij Joyce Scheijen van Joyfulness. Een onderdeel van het traject is een onlinetraining. Ik zit met een koptelefoon op voor mijn laptop met mijn ogen dicht en mijn handen ontspannen met de handpalmen naar boven op mijn bovenbenen. De kalme en aangename stem van Joyce komt via de koptelefoon binnen. Bij elke ademteug word ik meer ontspannen. Joyce vraagt of ik in gedachten terug kan gaan naar een moment waar ik me ultiem gelukkig voelde. In gedachten zink ik weg en kom uit in Namibië. Olaf en ik rijden met een 4x4wheel drive door Etosha NP. Dit park bestaat voor de helft uit een zoutpan, een immense uitgestrekte vlakte met niets. We staan aan de rand van die zoutpan. En de enorme leegte en stilte nodigt ons uit om uit de auto te stappen. Ook al mag het eigenlijk niet vanwege de wilde dieren in Etosha, de verleiding is niet te weerstaan. Het onmetelijke niets geeft me een gevoel van ultieme vrijheid waarbij ik me overgelukkig voel. Ik kan het gevoel niet beschrijven zo heftig en intens is het. De stem van Joyce herinnert me eraan dat ik niet in Namibië, maar in mijn huiskamer ben met de koptelefoon op. Ze vraagt of ik dit gevoel vasthoudende mijn meest geweldige, mooie leven wil fantaseren. Hoe ziet dat eruit? Weer zink ik weg in gedachten en zie mezelf in Afrika, Azië, Zuid-Amerika, samen met Olaf reis ik over de hele wereld. Ik inspireer vele mensen met de verhalen en de ervaringen over onze reizen. En ik voel me gelukzalig. Na een tijdje haalt de stem van Joyce me weer terug naar het hier en nu, maar het gelukkige gevoel blijft.

Ik weet dat we in een tijd leven die voor velen van ons heel moeilijk is. Veel maatregelen, veel onzekerheid, veel angst, veel eenzaamheid en verdeeldheid. Maar vergeet niet dat je altijd alle mogelijkheden in je hebt om te fantaseren, te dromen en je gelukkig te voelen.

Als ik jou de wondervraag zou stellen. Hoe ziet jouw meest geweldige leven er dan uit? Durf jij te dromen? En durf je in je dromen te geloven? Ik zou het geweldig vinden als je jouw dromen wilt delen.

Deel dit artikel: