Het reisdoel is loslaten.

Deel dit artikel:

De zomer is alweer een tijdje onderweg. Ik geniet altijd van de zomer, zoals ik eigenlijk van de schoonheid van elk jaargetijde geniet. De zomer staat voor mij voor heerlijk in de natuur zijn, in het gras liggen, zwoele zomeravonden en genieten.

Binnenkort heb ik vakantie, maar we hebben nog geen plannen. Misschien gaan we naar Spanje, maar misschien blijven we in Nederland. We zullen zien. Op dat gebied is het dit jaar wel een beetje vreemde zomer, anders dan anders. Gespannen kijken veel mensen naar de kaart van Europa. Landen kleurden rood, oranje, geel of groen. En wat betekent dat dan? Als een land opeens op oranje of rood gaat, kan dat consequenties hebben voor je vakantieplannen: dat je niet mag gaan, quarantaine, extra testen of noem maar op? Dus wel naar het buitenland, niet naar het buitenland. Wel vliegen, niet vliegen. Wel op vakantie, niet op vakantie? Zoveel wisselende berichten, zoveel tegenstrijdigheden. Het zorgt voor onrust in mijn hoofd. Ik probeer me niet mee te laten slepen in deze onrust. Als ik er te diep over ga nadenken, haalt het me uit mijn balans en voert het me weg van mijZelf. Dit is ook de reden waarom we nog geen vakantieplannen hebben gemaakt. Ik heb berusting gevonden in dat ik wel zie wat er op mijn pad gaat komen, zodra ik vakantie heb. En ik moet je eerlijk vertellen: ik heb er eigenlijk wel heel veel zin in. Door los te laten dat ik misschien wel vanalles kan willen en me daar koste wat kost op kan focussen heeft gemaakt dat ik volledig bij mezelf kan blijven. En dat is nu precies de plek waar ik op dit moment wil zijn. Ik merk dat ik in deze roerige tijd, waar veel onrust in onze maatschappij is, vooral behoefte heb om dicht bij mezelf te blijven. Ik trek vaak de natuur in, want de natuur biedt mij rust en geeft mij energie. In onze maatschappij is veel hectiek, veel angst en veel tegenstrijdigheden. In de natuur voelt het voor mij dat alles goed is, er is geen sprake van hectiek, angst en tegenstrijdigheden. In de natuur is alles ‘normaal’ en dat helpt mij om met beide benen op de grond te blijven staan, geaard te blijven. Ik weet dan ook dat als ik straks vakantie heb, en ik kijk er echt naar uit, dat ik op de juiste plek kom. Ik voel immers dat ik behoefte heb om in de natuur te zijn en om me in de natuur weer opnieuw op te laden voor de mooie dingen die er na mijn vakantie gaan komen. En waar ik ook heenga straks als ik vakantie heb, binnenland of buitenland, ik kan overal in de natuur zijn en dat is precies de plek waar ik van voel dat mijn reis dit jaar naar toe zal gaan.

Deel dit artikel: