Wie zijn je grote voorbeelden?

Deel dit artikel:

Deze vraag stelde Michael Pilarzcyk tijdens een Masterclass. Het is zo belangrijk om voorbeelden te hebben, maar waarom eigenlijk?

Mensen die een voorbeeld voor je zijn helpen je met verder groeien. Je hoeft niet bang te zijn dat je precies hetzelfde gaat doen of dat je gaat na-apen. Jij bent jij en jij bent uniek.

We kunnen echter zoveel leren van mensen die ons grote voorbeeld zijn.

Afgelopen donderdag vertelde ik er al over in mijn podcast, te beluisteren via de link in mijn bio of via https://anchor.fm/jolanda-schepers.

Ik heb een aantal mensen die mijn voorbeeld zijn, die mij enorm inspireren op verschillende gebieden.

Floortje Dessing en Erica Terpstra inspireren mij enorm als het gaat om reizen en de manier van reizen. Floortje Dessing is mijn grote voorbeeld als het gaat om het reizen naar gebieden waar veel mensen niet komen. En Erica is een groot voorbeeld voor mij als het gaat om de respectvolle manier van omgaan met de lokale bevolking en met een open houding alle rituelen ondergaan.

Mieke Boots is voor mij een enorme inspiratiebron als psycholoog. Ik kan zoveel leren van haar deskundigheid en de respectvolle manier waarop ze de mensen in haar therapiekamer benadert.

Jimmy Nelson is mijn voorbeeld in zijn werk als reisfotograaf. Hij reist over de hele wereld om mensen van verschillende stammen te fotograferen. Zijn boeken ‘Before they pass away’ en ‘Homage to Humanity’ zijn een enorme inspiratiebron geweest voor ons boek ‘De essentie van Azië’. Ook het werk van zijn foundation is een inspiratiebron voor Wereldpaden Foundation.

Jitske Kramer is als antropoloog een voorbeeld voor mij. Zij mixt haar kennis als antropoloog en haar reiservaringen over tribes om mensen in het bedrijfsleven bewust te maken van verschillende bedrijfsculturen. Ze is daarin voor mij een bron van inspiratie, omdat ik ook de kennis en wijsheden uit mijn reiservaringen vermeng met kennis vanuit de psychologie om zorgprofessionals te helpen bij het vinden van zingeving voor zowel zichzelf als hun cliënten.

Swami Sivananda, de grondlegger van de Integrale Yoga, is voor mij een enorm groot voorbeeld, hij heeft me de weg naar Yoga en meditatie gewezen. Tijdens mijn opleiding bij Yoga Vidya in Duitsland word ik opgeleid in zijn gedachtengoed.

Michael Pilarzcyk is voor mij een groot voorbeeld als het gaat om positieve mindset en ondernemerschap. Hij inspireert me om duidelijke doelen te stellen en deze te visualiseren en na te streven.

De boeken van Abraham Hicks zijn voor mij een bron van inspiratie en wijsheid als het gaat om de Wet van Aantrekking.

Kim Munnecom heeft mij geïnspireerd en uitgedaagd in haar podcast om ook, net als haar, 5 dagen in de week een podcast te lanceren. Zij inspireert mij op het gebied van mindset en de Wet van Aantrekking.

Dit zijn mijn grote voorbeelden. Ik schaam me er ook absoluut niet voor om met je te delen waar bepaalde kennis en inspiratie vandaan komt. Ik ben er net trots op dat ik van deze bijzondere mensen mag leren en dat ik via hun ook weer stappen vooruit kan maken.

Samen met mijn businesscoach Joyce Scheijen werk ik al deze stappen verder praktisch uit. En kijk eens wat het me al allemaal gebracht heeft. Ik kan het iedereen aanraden.

Ik ben ook wel heel erg benieuwd wie jouw grote voorbeelden zijn.

Deel dit artikel: