corona rust agenda druk

Ik moest rust nemen van corona

Deel dit artikel:

Nou, daar had corona me toch even volledig in de greep. Ik was snel moe, geen energie en als ik iets te snel de trap op liep moest ik even blijven staan om uit te hijgen.

Dit klinkt allemaal erg negatief, maar ik zie het niet zo. Alles en iedereen komt je iets brengen, zo ook corona. Alleen al het feit dat ik vroeger gewoon de signalen aan de kant had gezet en was gaan werken, is al een hele verandering en verbetering. Vroeger was ik over mijn grenzen heengegaan. Echter heb ik geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. En het lichaam wordt niet voor niets ziek. Corona krijgt niet zomaar de kans om alles plat te leggen.

Ziek zijn is voor mij het teken van rust nemen, loslaten van wat je niet meer dient, het reinigen van je lichaam en je geest, nieuwe weerstand en nieuwe energie op doen. Ziek zijn heeft in een gezond lichaam het doel om het lichaam sterker te maken en nieuwe energie te geven. Ik heb dan ook geleerd om mij toe te geven aan het virus dat door mijn lichaam spookt.

Nadat ik twee weken in de lappenmand heb gelegen door het coronavirus, voel ik me nu weer energiek. Ik heb weer zin om aan de slag te gaan.

Hoe goed luister jij naar je lichaam? We zijn immer vaak vergeten om naar ons lichaam te luisteren. De overvolle agenda is helaas vaker leidend dan de signalen die het lichaam aangeeft. Maar wat zijn de consequenties als we vooral naar onze agenda luisteren en niet naar ons lichaam?

Mocht je nu met mij willen sparren over hoe jij ook beter naar je lichaam en minder naar je agenda kunt luisteren, stuur mij dan een DM of stuur een mailtje naar info@wereldpaden.nl, dan spreken we een keertje af!

Deel dit artikel: