De Big Five eigenschappen van de hulpverlener

Inhoud van de training

Weet je nog waarom je koos om hulpverlener te worden?

Voor de meeste mensen is dit echt een bewuste keuze. Met hart en ziel starten jonge, bevlogen hulpverleners met hun werk. Eindelijk doen wat je zo graag doet: mensen helpen. Maar dan kom je erachter dat het toch wel zwaar is. Moe en uitgeblust kom je thuis. Mensen helpen kost veel energie en vraagt veel focus. Elke dag voor 100% aanstaan, minder kun je je niet permitteren. En dan is er nog die berg aan administratie die aan het eind van de dag op je staat te wachten. Je vliegt van afspraak naar afspraak en van overleg naar overleg. En het brandend vuur waarmee je ooit bent begonnen in de hulpverlening wordt kleiner en kleiner.

Herken je dit verhaal?

Dit is namelijk iets wat veel hulpverleners overkomt. Altijd gericht zijn op de ander eist op een gegeven moment zijn tol. Tijdens de workshop ‘De Big Five eigenschappen van de hulpverlener’ ga je weer op zoek naar waarom je ook alweer de hulpverlening bent ingegaan. Waarom doe je wat je doet? Wat drijft je? Wat wil je bereiken met wat je doet? We gaan onderzoeken welke eigenschappen je als hulpverlener nodig hebt om weer krachtig in je schoenen te staan, om voldoende tijd voor jezelf te hebben en om weer een goede balans in je werk te vinden; kortom om vuur weer brandend te krijgen.

We doen dit tijdens deze workshop door naar Afrika te ‘reizen’ om daar te leren van de Big Five: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard. Dit klinkt misschien vreemd, maar we kunnen als hulpverlener heel veel van deze dieren leren. Via de Afrikaanse bush maken we dan de reis naar binnen. Deze reis maken we vaak samen met cliënten tijdens hun trajecten, maar hoe vaak maak jezelf als hulpverlener deze reis?

Doelstellingen

  • De deelnemers hebben meer inzicht in waarom ze destijds voor het hulpverlenersvak hebben gekozen.
  • De deelnemers hebben hun eigen visie op het hulpverlenerschap helder en dragen deze ook uit naar de organisatie en naar hun cliënten.
  • De deelnemers hebben een goede balans tussen het voor zichzelf zorgen en voor hun cliënten zorgdragen.

Hoe

Aan de hand van videofragmenten en inspirerende reisverhalen wordt een sfeer van buiten de eigen kaders denken gecreëerd. Vandaaruit wordt er in een kleine groep gereflecteerd op het eigen functioneren, eigen visie en eigen zingeving binnen de eigen professie als hulpverlener.

Doelgroep & aanvangsniveau

Zorgprofessionals: psychologen, (ortho)pedagogen, gedragswetenschappers, jeugdhulpverleners, coaches, medische zorgprofessionals.

Goed denkniveau en goed reflecterend vermogen.

Vooropleiding MBO (HBO-denkniveau), HBO, WO, WO+.

Lengte van training & studiebelasting

1-daags programma, eventueel opgedeeld in twee dagdelen.

8 uur studiebelasting.

Kosten

€ 220 per persoon.

Voor incompany workshop op maat: support@wereldpaden.nl

Vrijstellingen en speciale voorwaarden

Geen vrijstellingen.

Annuleringsvoorwaarden.

Over de trainer

Mijn naam is Jolanda en ik woon met mijn partner Olaf in Kerkrade. We reizen met z’n tweetjes over de hele wereld. We bundelen onze ervaringen, de verhalen en wijsheden van mensen die we op ons pad tegenkomen en delen deze op de website en via social media.

Reizen heeft mij een beter en mooier mens gemaakt. En dat is de reden dat ik graag verhalen en ervaringen over het reizen deel. Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren en bewustmaken. Mijn missie is het om iets voor de wereld te betekenen. Ik droom graag groot en wil jou graag helpen om ook iets voor de wereld te betekenen. Ik zet me in om zoveel mogelijk mensen te helpen om volledig bij zichzelf te komen, hun dromen waar te maken en hun mooiste leven gaan leven. Hier wordt de wereld stukje bij beetje mooier door.

Meld je nu aan voor deze training!

Wat goed dat jij de stap gaat zetten om jouw passie voor hulpverlenerschap opnieuw te ontdekken!

Vul het formulier hiernaast in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Tot gauw!

Groeten,

Jolanda