Een eerste voorproefje, fragment hoofdstuk 1

Deel dit artikel:

Vaak is het zo dat je op de meest onmogelijke plekken de mooiste ontmoetingen hebt. Zo ook in Kratie. We dwalen wat rond door het stadje en komen op een markt uit. Nu vind ik, het maakt niet uit waar ik kom op de wereld, markten altijd erg leuk om overheen te lopen. Markten zijn altijd levendig en vol kleur en geven een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking. We struinen wat over de markt heen. Een groot nadeel van markten vind ik vaak dat de plek vaak niet echt geschikt is voor echte dierenvrienden, want je komt nogal wat dierenleed tegen op de lokale markt. Laat ik nu een echte dierenvriend zijn, wat maakt dat ik altijd even moet slikken op een markt. We lopen het straatje van de markt uit en lopen een straatje met woonhuizen in. De huisjes zijn, zoals ik ook al eerder had gezien, gemaakt van hout en staan op palen. Bij één van de huizen zitten mensen op het balkon. Al gebarend nodigen ze ons uit om bij hen te komen zitten. Met handen en voeten voeren we samen een gesprek, want de mensen spreken geen Engels en ons Cambodjaans is ook niet om over naar huis te schrijven. Het is toch wel heel bijzonder dat ook al spreek je elkaars taal niet, je toch in staat bent om een gesprek te voeren.

 

 

Deel dit artikel: