zorgverlenersretreat

Deze week zou eigenlijk het eerste grote zorgverlenersretreat zijn… maar het liep anders

Deel dit artikel:

Toen ik terug uit Namibië kwam had ik nog een kleine maand om mij voor te bereiden op het zorgverlenersretreat. Er stonden een aantal mensen op de Early Bird-lijst, maar niemand had zich tot dan toe aangemeld. Om eerlijk te zijn, was ik tijdens onze reis door Namibië helemaal niet bezig geweest met het retreat. Begrijpelijk ook, want de reis nam me volledig in beslag en het was zo’n intense reis.

Bij thuiskomst kwam ik ook niet met mijn gevoel en focus bij het retreat. Wat moest ik doen? Er helemaal voor gaan? Ervoor zorgen dat alle Early Birders’ aanmeldingen werden? Twee weken lang bleef ik in vertwijfeling. Er ontstond een tweestrijd. Mijn hoofd vond dat ik het retreat moest geven, mijn hart zei dat ik meer tijd nodig had en dat ik er nog niet klaar voor was.

Praktisch gezien zou annuleren betekenen dat er hoge kosten aan vastzitten, de accommodatie was immers al maanden geleden geboekt. Mijn strenge kant vond het zonde van het geld en ‘mieperig’ dat ik het zou afzeggen. “Je wilt toch niet falen”, beet de innerlijke criticus me toe. Maar mijn hart bleef zeggen: neem de tijd. Het is goed zo.

Ik heb besloten om de innerlijke criticus aan de kant te schuiven en naar mijn hart te luisteren. Ik heb het retreat afgeblazen. Meteen toen ik de beslissing genomen had, voelde ik mij opgelucht en wist ik dat ik het juiste had gedaan.

En het retreat? … dat gaat er zeker komen! Deze week neem ik de tijd om over het retreat te sparren en dan gaat er in het najaar of begin volgend jaar echt een retreat komen. Eentje waar ik met mijn gevoel en mijn aandacht volledig bij ben. Heb je interesse en wil je op de Early Bird-lijst staan en zodoende op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het zorgverlenersretreat? Stuur dan een mailtje naar support@wereldpaden.nl o.v.v. retreat.

Deel dit artikel: