Het grote zorgverlenersretreat

Enthousiast begon ik 15 jaar geleden in de GGZ

Deel dit artikel:

Mensen helpen bij hun problemen dat was mijn grote drijfveer. Mijn eigen rugzakje uit mijn kindertijd dreef mij. Net zoals zoveel (GGZ) hulpverleners, naar het hulpverlenerschap. Hulpverleners zijn door hun verleden zo gewend om voor anderen te zorgen dat ze dit ook vol overgave doen in hun vak.

Ik was zo blij dat ik in een Kind- en Jeugdteam mocht starten. Het was in een nieuwe organisatie en met een aantal enthousiaste mensen zetten we zorg voor kinderen en jongeren op. En met succes! De aanmeldingen stromen binnen. Echter, dan komen de richtlijnen, de zorgprogramma’s en de protocollen.

Voor mijn gevoel wordt de behandeling niet meer op het kind afgestemd, maar moet het kind passen in een standaard. Behandelingen die, na het stellen van de diagnose, wordt geïndiceerd. Ik raak gedesillusioneerd: Dit is niet zoals ik wil werken.

Er bestaan geen standaard mensen, iedereen is uniek. Hoe kan ik dan standaard behandelingen geven? Dit is ook het moment dat ik mijn GZ-opleiding afrond en mijn BIG-registratie krijg. Dat betekent dat ik nu volledig verantwoordelijk ben voor de behandelingen waar ik zelf niet eens achtersta.

Hoe kan ik mijn werk nog doen? Ik besluit om ontslag te nemen en mijn eigen praktijk te beginnen. Echt een super goede keuze. Maar een eigen praktijk runnen is zwaar. De vraag is enorm en ik vind het moeilijk om ‘nee’ te zeggen, want ik wil iedereen helpen.

𝐈𝐤 𝐫𝐚𝐚𝐤 𝐦𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐧𝐨𝐨𝐩

Jarenlang werk ik 5 dagen in de week en zie cliënten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Vaak wel negen op een dag. Ik kan echter niet aan de vraag voldoen. En er gebeurt nog iets anders: Ik raak uitgeput, want zoveel therapieën op een dag geven, gaat niet in de koude kleren zitten. Of ik nu wil of niet, ik moest het rustiger aan gaan doen.

Uit de vele gesprekken met collega’s weet ik dat ik niet de enige hulpverlener ben die met regels, richtlijnen, hoge werkdruk en een overvolle agenda heeft geworsteld. Ik weet dat veel hulpverleners veel stress ervaren en zich afvragen of dit werk nog wel is wat ze willen.

Worstel jij ook vaak met een overvolle agenda? Heb je ook last van het regelwoud en de bureaucratie in de hulpverlening? Ben je ooit enthousiast in de hulpverlening begonnen en vraag je je af of dit het wel voor je is?

𝐈𝐬 𝐝𝐢𝐭 𝐡𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧𝐛𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮?

Als je op alles volmondig ja kunt zeggen, wil ik je uitnodigen om deel te nemen aan het grote zorgverlenersretreat. Tijdens het retreat gaan we terug naar de basis. Drie dagen lang vol rust en ontspanning volledig tot jezelf komen om zo inzicht te krijgen over wat je echt wil in het leven.

De dagen zitten vol met:

  • Coaching: groep coaching / individuele coaching
  • Yoga
  • Meditatie
  • Stilte wandelingen in de natuur
  • Workshop intuïtief schilderen en heerlijk vegetarisch eten op een prachtige locatie

Aanmelden kan door een mail te sturen naar support@wereldpaden.nl of via het contact formulier.

Datum          5, 6 en 7 juli

Locatie         Villa Vigor in Peer

Prijs              €1795

Deel dit artikel: