Mindful@Rhodos

Deel dit artikel:

Opstaan zonder plan, zonder dat er iets op het programma staat, zonder dat er iets moet, zonder vastgestelde agenda, zonder doelen die behaald moeten worden. Gewoon opstaan om te gaan ontbijten en dan….? We zien wel. Neerstrijken bij het zwembad, lekker liggen op een strandbedje. Af en toe eens lezen in een boekje of een tijdschriftje. Kijken naar de vliegtuigen die van tijd tot tijd de blauwe lucht doorklieven. Vliegtuigen vol met mensen die hun vakantie er weer op hebben zitten en weer op weg zijn naar huis. Luisteren naar de vogeltjes die vrolijk kwetteren en die af en toe een slokje water uit het zwembad komen nemen. Het zwembad waar ik af en toe induik om even af te koelen. Ik drijf op het water, bekijk de prachtige libellen die aan de waterkant even uitrusten. En dan weer terug op het strandbedje. Genieten van de zon en af een toe een zuchtje wind. Gedachten komen en gaan, zoals de golven in de zee. Ik zink weg in heerlijke herinneringen, laat me meevoeren en bedenk inspirerende plannen voor de toekomst. En dan de gedachten weer weg laten rollen. Het klinkt vreemd, maar het verzonken zijn in deze gedachten schept enorm veel ruimte in mijn hoofd. En dan plots worden de gedachten weer doorbroken door het volgende vliegtuig dat overvliegt. De gedachtenbubbel spat uit elkaar, maar dat is niet erg, het is goed zo. Weer ruimte voor stilte. Of toch maar even zwemmen? Wat maakt het uit, niets moet.

We zitten op Rhodos, op een plekje dat zijn naam eer aan doet, Paradisi. Niet echt een plek om op avontuur te gaan en spectaculaire ervaringen op te doen, maar een plek om een reis naar binnen te maken, om aan te komen bij jezelf.

 

 

Deel dit artikel: